Цялостно осветление за шоурум Рено/Дачия в София!

Z-Light изцяло проектира осветлението и достави осветителните тела за нов шоурум Рено/Дачия на Омникар Ауто ООД в София.

В този проект трябваше да се съобразим с международните изисквания за нива на осветеност на автомобилния производител Рено, както и да успеем да впишем светлинните решения по най-добрия начин в тяхната концепция. На следващ етап, Z-Light предложи и осветителни тела за външното районно осветление.

По време на целия процес, нашият екип работеше в тясно сътрудничество с проектния мениджър и инвеститора и бяхме в постоянна комуникация с фирмата, която отговаряше за електроизграждането и изпълнението на осветителните инсталации.

Основното осветление в шоурума, както и в прилежащите към него офиси, беше изпълнено с вградени в растерния таван LED панели от серия ANNA и луни за вграждане Chalice на Thorn Lighting (част от Zumtobel Group) с нисък фактор на заслепяване (UGR<19).

Съгласно изискванията на инвеститора,в определени зони на търговската зала доставихме и допълнително акцентно осветление, реализирано с прожектори ONIC на Zumtobel, монтирани на тоководещи шини и регулируеми луни за вграждане Intro с висок индекс на цветопредаване CRI: Ra>90 на Zumtobel. Всички осветителни тела са с 5 години гаранция.

За външното районно осветление, използвахме улични осветителни тела от серия CiviTEQ на Thorn Lighting, като постигнахме изискуемите нива на осветеност и необходимата равномерност в зоната на главния вход на шоурума със 16 броя CQ 36L50-740 RC BPS CL2 M60 GY-S и 43 броя CQ 36L50-740 NR BPS CL1 M60 GY-S, разположени на паркинга около шоурума.

Осветителните тела от серия CiviTEQ на Thorn Lighting се отличават с висока ефективност 154 lm/W, дълъг експлоатационен живот L90 100 000 h, с възможност за автоматично редуциране на интензитета на светене с 50% през неактивната част на денонощието и 5 години гаранция.

Кoмплексно решение, добра работа в екип с проектния мениджър и инсталаторите, удовлетворени технически и финансови изисквания на инвеститора и поредния успешно реализиран проект за Z-Light!