Metalco е световен лидер в производството на решения за луксозно, иновативно градско обзавеждане, съчетаващо безкомпромисно качество с всеизвестния италиански дизайн.

Установеното тясно сътрудничество с някои от най-утвърдените световни дизайнери и студиа като Antonio Citterio, Marc Aurel, Palomba+Serafini, Pininfarina е предпоставка решенията на Metalco да се отличават с иновативни форми, посветени на функционалността и да олицетворяват разпознаваем луксозен стил. Луксът е постигнат чрез съчетаването на качествени материали и покрития в различни цветове и се характеризира с красота, отличителност, вдъхва просперитет и кара всеки гражданин да се чувства като у дома си.

Metalco е съсредоточена върху екологията, енергийната и продуктова екологична устойчивост - всяка част от продуктите е рециклируема, а енергийните нужди на компанията се задоволяват от собствената фотоволтаична система на покрива на нейния завод. Производствените дейности включват всички етапи на производството на продуктите и са съсредоточени в Castelminio di Resana (TV), разположени на площ от 50 000, от които 25 000 m² са покрити.

Понастоящем централата на Metalco наброява над 170 служители, в допълнение към структурите за продажби в над 50 чужди страни. По този начин компанията достига до клиенти в цяла Европа, Близкия изток, Азия, Азиатско-тихоокеанския регион и Америка, осигурявайки максимално внимание и гъвкавост, особено по отношение на конкретни изискания.

Продуктите на компанията са намерили приложение за облагородяване на градската среда в повече от 4000 градове в 32 страни по света. Компании като Tesla, Harvard и Expo2015 и общини като Париж, Сингапур, Дубай, Москва, Рио де Жанейро, Доха, Баку избират Metalco като парньор за проектиране и изпълнение на външното си обзавеждане.