Интериорно и екстериорно осветление на знакова сграда в центъра на София!

Z-Light беше поканена да проектира и достави осветителните тела за вътрешното и фасадното осветление на една от най-знаковите сгради на ул. Московска в центъра на София. Бизнес център Московска е eднa oт мaлĸoтo мoдepни oфиc cгpaди в тaзи чacт нa Coфия. Зaвъpшeнa e пpeз 2001 г. и paзпoлaгa c 4 500 ĸв. м oтдaвaeмa плoщ, paзпoлoжeнa нa oceм oфиc нивa плюc пoдзeмeн пapĸинг зa нyждитe нa нaeмaтeлитe. Ключов наемател в Бизнес център Московска е Посолството на Великобритания в България.

Проектантският отдел на Z-Light, разработи проект за фасадното осветление с линейни осветителни тела (wall washers) от серия Satin 2 на Thorn Lighting (част от Zumtobel Group) с които подчертахме облицовката на фасадата.

За колоните използвахме компактни прожектори (Ø80 x 156 mm) със специална оптика (narrow beam) от серия D-CO LED на Thorn Lighting, а конвенционалното осветление на входа беше подменено с енергоефективни влагозащитени луни за вграждане CHAL 200 LED2000-840 HF RSB, произведени от Thorn Lighting.

Атриумът във вътрешната част на бизнес сградата, беше осветен ефектно, отново с линейни осветителни тела (wall washers) за повърхностен монтаж от серия Satin 2 на Thorn Lighting.

Осветлението в офисите и коридорите беше изпълнено с LED панели за вграждане от серия BETA, които се отличават с висока ефективност – до 120 lm/W, UGR <19, IP54/IK06 и отговарят на международния стандарт EN12464-1, а в стълбищните клетки бяха инсталирани LED плафони LENA с вграден микровълнов сензор за движение. Всички осветителни тела са произведени от нашия основен партньор Thorn Lighting  и са с 5 години гаранция.

И това предизвикателство беше реализирано успешно от Z-Light, вследствие на което нашия екип вече е предпочитан партньор и доставчик на осветителна техника за други  проекти в които компанията (собственик на Бизнес център Московска) инвестира.