Качествено осветление за търговски обекти

Z-Light винаги се старае да отговори на очакванията на всеки клиент и да предостави професионални светлинни решения, съгласно техните изисквания.

Затова от централата на Pet Network Group (лидер в предлагането на храна и аксесоари за домашни любимци с над 120 магазина в Югоизточна Европа) се свързаха с нашият екип и ни възложиха проектирането и доставката на осветлението за първия им магазин в България в град Варна.

Изискванията на клиента бяха, нивата на осветеност в търговската зала, между регалите да е над (1000 lx.), като същевременно и регалите трябваше да бъдат достатъчно и равномерно осветени. За целта предложихме и изпълнихме осветлението с линейно решение на нашия основен партньор Zumtobel от една от най-емблематичните им серии – Tecton със специално подбрана оптика за конкретното приложение.

В определени зони, където трябваше да се фокусира вниманието на клиентите, използвахме акцентно осветление от серия Intro на Zumtobel и произведени по поръчка, висящи LED high bay осветителни тела (тип камбана) GIGA-3-LED от друг наш партньор Bright Special Lighting.

Осветлението на входа и касовата зона, беше решено с мощни луни за вграждане Chalice на Thorn Lighting (част от Zumtobel Group) и линейни осветителни тела вградени в окачения таван – NOTUS-3-LINEAR-LED от Bright Special Lighting.

Осветлението във вътрешната част на магазина и офисната част, беше реализирано с LED панели ANNA LED Q596 3750 840 с ниско ниво на заслепяване – UGR<19, а помощните и сервизни помещения с влагозащитени осветителни тела JULIE 1200 LED IP65 4200 840 на Thorn Lighting. Всички осветителни тела са с 5 години гаранция.

Крайният резултат – доволен инвеститор, доволни клиенти и доволни домашни любимци!

В момента екипът на Z-Light финализира проекта за втория магазин на Pet Network Group в София, който предстои да бъде отворен до края на месец май.