Художествено и архитектурно осветление за джамията в с. Брезница

През есента на 2020 година, Z-Light беше поканена да се включи в мащабния проект за реконструкция на джамията в най-голямото село в Гоцеделчевска община – Брезница.

Инженерите от проектантския отдел на Z-Light трябваше да разработят проект за художествено и архитектурно осветление, като изберат подходящите осветителни тела,с които да се реализира осветлението.

Нашият екип прие предизвикателството и завърши успешно първия етап от осветлението на реконструираната джамия. За реализацията на този интересен проект използвахме светлинни решения от нашия партньор BRIGHT Special Lighting с 5 години гаранция. Куполите са осветени с осветителни тела NEPA-MAX, а минарето с FORTIS-Q-LED с оптика 24⁰. Каменната облицовка на фасадата е подчертана с вградени осветителни тела от серия NEPA, а вторият етаж на фасадата е изпълнено с FORTIS-Q-LED , но с оптика 15⁰.

До края на месец май 2021 година предстои да бъде реализиран и вторият етап от осветлението на джамията, като за него, освен светлинните решения на BRIGHT Special Lighting, сме предвидили и осветителни тела на Thorn Lighting (част от Zumtobel Group).

Останете на линия и ни следвайте в социалните мрежи за да научете повече за нашия следващ проект!