LIGHT FIELDS III, ECOOS II, MICROS II и EPURIA - нови осветителни тела от Zumtobel

  • Начало
  • Новини
  • LIGHT FIELDS III, ECOOS II, MICROS II и EPURIA - нови осветителни тела от Zumtobel
/
2020-01-02
LIGHT FIELDS III, ECOOS II, MICROS II и EPURIA - нови осветителни тела от Zumtobel

LIGHT FIELDS III, ECOOS II, MICROS II и EPURIA - нови осветителни тела от Zumtobel: минималистични с максимално въздействие и опростен дизайн

Zumtobel е синоним на креативен подход към техническите иновативни решения за осветление. Австрийският специалист по осветление продължава своята успешна история с LIGHT FIELDS III и ECOOS II, две нови осветителни тела за офисно осветление.

Светът на офиса се променя. Много работодатели са осъзнали, че приятната работна среда може да има положителен ефект върху благосъстоянието, което от своя страна увеличава производителността. Архитектурата на работното място - включително акустика, ергономично оборудване и най-вече осветление - играе ключова роля в това. Динамичните осветителни решения на Zumtobel поставят в центъра човешките нужди и използвайки гъвкаво, адаптивно осветление, спомогат на персонала да се чувства добре в работната среда - давайки им мотивация да се концентрират върху своята работа. С новите осветителни тела LIGHT FIELDS III и ECOOS II, Zumtobel разширява гамата си за офиси с два многофункционални осветителя, които правят работата максимално лека за взискателните зрителни задачи. Техните фина елегантност и безкомпромисно качество на светлината също са впечатляващи.

LIGHT FIELDS III - майстор за осветяване при сложни визуални задачи.

Стаите и работните места могат да бъдат осветени перфектно с третото поколение на продуктова група LIGHT FIELDS. Корпусът видимо без рамки позволява осветителното тяло да бъде интегрирано изцяло в околната архитектура за хармоничен и гъвкав дизайн на помещенията.

„Светлинната повърхност в пълен формат е характерна черта на новото поколение осветителни тела. Неограничен, без рамки: просто чиста светлина.”, казва Stefan Ambrozus от студио Ambrozus, описвайки новия дизайн.

Това ги прави идеално пригодни за безпроблемно подреждане в редове, перфектно осветяващи големи, представителни помещения, където желаният ефект е да се създаде просторна среда, облята от светлина. Особеност на осветителното тяло е оптиката MPO +: светлината се пречупва, насочва и красиво се разпределя по контролиран начин. С това се постига ефектът на прецизно осветление, което е особено подходящо за работа в офис. LIGHT FIELDS е с внимателно балансирана дифузна и насочена светлина. Вариантът за висящ монтаж на осветително тяло, позволява регулиране на директната и индиректна светлина, а неговото свободно позициониране в помещението гарантира перфектно осветление на работното място без отблясъци или сенки. Снабден с технология tunable white, LIGHT FIELDS III също взема предвид ефектът на светлината върху биологичния цикъл на човека, като допринася за усещане за добро физическо състояние и подобрена концентрация.

ECOOS II – ново определение за светлина в 360⁰

 

ECOOS линейният, минималистичен осветител осигурява уникално 360⁰ осветление за големи офис помещения, което го прави идеалният избор за използване в образователни институции или в здравеопазването. Благодарение на технологията Curved Waveguide, която улавя светлината и я насочва 180⁰ около осветителното тяло, 360⁰ излъчване е гарантирано дори при новата тънка версия. Това придава на осветително тяло с плаващо усещане и гарантира, че светлината се разпределя равномерно в цялата стая. Светлината от ECOOS II има почти безкраен и триизмерен ефект. Хомогенността на осветлението създава много по-спокойна атмосфера в стаята.

Индивидуалните осветителни тела лесно могат да бъдат свързани в непрекъсната линия, която създава впечатление за еднороден светещ предмет. Нещо повече, уникалната технология MPO + прави ECOOS II икономично директно/индиректно осветително тяло. Високият индекс на цветопредаване CRI > 90 и ниските стойности на заслепяването (UGR <19) подобряват ефекта на осветление в цялата стая. Благодарение на технологията tunable white осветлението може да се коригира индивидуално в зависимост от наличната дневна светлина и индивидуалните предпочитания. Това приканва хората да общуват, да се концентрират върху работата си или да бъдат вдъхновени.

MICROS II е малка, мощна луна, перфектна за общи осветлени или за допълнителен акцент за търговски площи, хотели или болници. Гъвкавия отражател с различни ъгли на светлинния сноп и отлични свойства против заслепяване, както и няколко различни цветови варианта, оставя изобилие на място за креативно планиране на светлината. В допълнение, MICROS II е идеална подобна алтернатива на остарели халогенни лампи - инсталирането е много лесно и гъвкаво също.

Zumtobel представя още едно ново осветително тяло за офис EPURIA.


Елегантният свободно стоящ осветител създава атмосферно осветление в стаята, с висок дял на индиректната компонента и варианти на осветителя до 11 000 lm. Призматичната директна светлина също така осигурява изключителен контрол н заслепяването и еднородно равномерно осветление на работното място. С помощта на инструмент за конфигуриране осветителното тяло може да бъде съобразено с конкретните нужди на офиса: като единично или двойно осветително тяло, с два различни светещи потока, опции за цветове на корпуса, с възможност за димиране, както и с датчик за присъствие и дневна светлина. Разработен за взискателни задачи и широк спектър от изисквания, EPURIA е идеалното допълнение към всяка офис среда.

За Нас

Z-Light е дружество, специализирано в търговията с продукти за осветление и е официален партньор на Zumtobel Group за територията на България.

Контакти

София, ул. Опълченска бл.42А,
тел. 02 963 2230/102
02 963 2230/103

0887 551 166

office@z-light.bg