Гъвкава учебна среда за учениците. Начално училище „Свети Павел“, Пейсли, Ренфрюшир | Великобритания. Проект на Zumtobel

  • Начало
  • Новини
  • Гъвкава учебна среда за учениците. Начално училище „Свети Павел“, Пейсли, Ренфрюшир | Великобритания. Проект на Zumtobel
/
2019-12-05
Гъвкава учебна среда за учениците. Начално училище „Свети Павел“, Пейсли, Ренфрюшир | Великобритания. Проект на Zumtobel

Zumtobel Lighting предостави първокласно решение за осветлението на новото основно училище „Свети Павел“ за учениците, учителите и обществеността на Пейсли, Ренфюшир, което влючва различни модели осветителни тела за близо £ 8,5 милиона. Дизайнерския екип на Zumtobel работи в тясно сътручдничество с общината на Ренфюшир и Castle Building Services, като разработи няколко дизайна за осветлението, за да се постигнат необходимите нива на осветеност в класните стаи с цветна температура 4000 K, осигурявайки гъвкава и адаптивна учебна среда за учениците на 21 век.

Кампусът на основното училище на Сейнт Пол ще бъде споделен с Центъра за ранно обучение и детска грижа Foxlea Pre-Five. Персоналът и децата имаха възможността да дадат своето мнение за цветовата схема, избирайки червените и сиви цветове за зоните за социални и приемни и бледозелените и сивите в учебните пространства, за да осигурят спокойна обстановка. Детската площадка включва графики и игри, изрисувани на пода на фитнес залата и централно разположеното студио, осигуряващо място за часове по танци и движение. Новото училищно пространство е изградено на едно ниво и също така разполага с открити пространства за обучение, като зона с балдахин, проектирана за използване от по-малки групи ученици за извършване на редица дейности, включително научни експерименти.

Акустичните панели в класните стаи определиха осветителните тела Zumtobel SLOTLIGHT да се поберат в пространствата между тях, като в същото време постигат необходимите нива на осветеност. SLOTLIGHT осигурява успокояващо чисто и равномерно осветление с отлична равномерност без сенки, което допълва уникалния дизайн на пространството. Проектното Решението е интегрирано, ниско енергийно с отличен индекс на цветопредаване Ra> 80, ефективност до 92 lm / W и експлоатационен живот от 50 000 часа.

© Zumtobel

Малките светодиодни луни MICROS, инсталирани в зоните за циркулация, са използвани за подчертаване на зоните за сядане. Луните все още произвеждат 70 процента от номиналния си светлинен поток след 50 000 часа, което означава, че тези LED луни издържат 25 пъти по-дълго от обикновените халогенни лампи и спестяват от подмяна и поддръжка. Висящите осветители SCONFINE също се използват в зоните за циркулация, за да подчертаят зоните за сядане, съчетавайки функционално осветление с ясен елемент от декоративна светлина и уникални светлинни ефекти.

© Zumtobel

За приемната зона са избрани кръгли осветителни тела ONDARIA, които перфектно допълват пространството, без да се натрапват на интериорния стил. ONDARIA осигурява равномерна светлина с нисък UGR <19 и дълъг експлоатационен живот от 50 000 часа, преди светлиния поток да бъде намален до 90% от първоначалната стойност.

© Zumtobel

Във фитнес залата са инсталирани вградени CRAFT компактни LED осветителни тела с висока отдаваемост и с широка квива, за да се осигури чиста линия на тавана.

© Zumtobel

Основното училище на Свети Павел наистина е изградено в съвременен за 21-ви век стил във всички класни стаи и зони, създадени да подпомогнат съвременната преподавателска практика и да осигурят възможно най-добрата учебна среда, която да помогне учениците да разгърнат пълния си потенциал.

За Нас

Z-Light е дружество, специализирано в търговията с продукти за осветление и е официален партньор на Zumtobel Group за територията на България.

Контакти

София, ул. Опълченска бл.42А,
тел. 02 963 2230/102
02 963 2230/103

0887 551 166

office@z-light.bg