Z-Light съвместно с представители на Zumtobel Group проведоха серия от презентации пред архитекти, проектанти и дизайнери

  • Начало
  • Новини
  • Z-Light съвместно с представители на Zumtobel Group проведоха серия от презентации пред архитекти, проектанти и дизайнери
/
2019-10-24
Z-Light съвместно с представители на Zumtobel Group проведоха серия от презентации пред архитекти, проектанти и дизайнери

На презентациите бяха представени решения и продукти на Zumtobel Group за офиси, индустрията и ритейл сегмента.

При разработването на предложения за офисни и индустриални приложения, Zumtobel използва подход, наречен „Active Light”.

Той обхваща четири основни аспекта в дизайна на осветителни уредби. Първият от тях е интензитетът на светлината, който може да осигури правилните нива на осветеност, които най-добре се определят от индивидуалните нужди и визуалните задачи. Посоката на светлината е втория аспект при дизайна. Чрез вариране на яркостите и светлоразпределенията общата атмосфера в обкръжаващата среда може да се променя драстично, което силно влияе на креативността, въздействието със средата и допринася за намаляване на стреса. Третият аспект е цветът на светлината. Човешкият организъм реагира на цветната температура на светлината. Студените „синкави“ тонове „активират“ организма, а топлите „червени“ тонове имат успокояващ ефект. Последният четвърти аспект е времето. Чрез имитиране на естествената динамика на дневната светлина, изкуственото осветление допълва и поддържа вътрешния биологичен часовник на човешкия организъм.

Всички тези четири аспекта на „Active Light” се постигат лесно чрез утвърдилата се успешно система за управление на осветлението и щори LITECOM и използване на LED осветителни тела с технология „tunable white”, която запазва нивата на светлинния поток от осветителите при промяна на цветната темпаратура от 2700K до 6500K при отлични нива на индекса на цветопредаване (Ra>90).

Прилагането на „Active Light” в индустрията е довело до подобряване на работната среда, повишаване на производителността и драстично намаляване на броя на грешките в производствените процеси.

В офис средите „Active Light” следва естествения биологичен ритъм на човешкия организъм, превръщайки работните помещения в атрактивна среда за работа и творчество.

За предложенията в ритейл сегмента Zumtobel се основа на научните разработки и изследвания на екип специалисти с ръководител Dr. Hans-Georg Häusel Gruppe Nymphenburg, утвърдени експерти в невромаркетинга. Подходът е наречен Limbic® Lighting и се основава на подсъзнателните реакции, емоционалното състояние и моментно настроение на различни групи потребители: доминантни, стимулантни и балансирани.

За всяка една група потребители се прилага различен начин на осветяване на ритейл средите – комбинация от общо и акцентно осветление при различни нива на осветеност с топли или неутрални тонове на светлината. Разбира се, индексът на цветопредаване трябва да бъде възможно най-висок.

За Нас

Z-Light е дружество, специализирано в търговията с продукти за осветление и е официален партньор на Zumtobel Group за територията на България.

Контакти

София, ул. Опълченска бл.42А,
тел. 02 963 2230/102
02 963 2230/103

0887 551 166

office@z-light.bg