Стилна инсталация с максимална производителност

/
2019-10-18
Стилна инсталация с максимална производителност

Осветление на Университета на Западна Англия, Бристол | Великобритания – проект на Zumtobel

Zumtobel разработиха и доставиха високоефективно ново решение за осветление, което включва система за управление на осветлението и евакуационна централна акумулаторна система за новия Факултет по бизнес и право в Университета на Западна Англия (UWE Bristol). За да се постигне енергийна ефективност, естетика и експлоатация с ниски разходи, Zumtobel създадоха стилна инсталация с максимална производителност, използвайки осветителни тела MELLOW LIGHT V, SLOTLIGHT infinity, LINCOR и PANOS evolution в цялата сграда.

Университетът на Западна Англия е забележителност за 55 мил. паунда, и обхваща площ от 17 200 m2. Факултетът по бизнес и право се състои от Bristol Business School и Bristol Law School, като и двете предлагат обучения на студенти, следдипломни, висши научни и професионални курсове. Обслужвайки 5500 студенти и обхващайки 148 офиса на 7 етажа, забележителната академична сграда е разположена в сърцето на новоразработените зони в кампуса на UWE Bristol Frenchay. Bristol Business School и Bristol Law School обучават бъдещи професионалисти във всички аспекти на бизнеса и правото - от предприемачеството, управлението, лидерството, изготвяне на стратегията до икономистите, счетоводителите, маркетинга и човешките ресурси. В допълнение към курсовете по академично право те обучават адвокати и юристконсулти и предоставят съответните изследвания на важни въпроси от бизнеса и правото, актуални за обществото.

Zumtobel създадоха решение за осветление, подобно на естествената дневна светлина във всички циркулационни пространства със своите осветителни тела PANOS evolution, а инсталацията бе изпълнена от Whitehead Building Services. Гамата PANOS evolution има индекс на цветопредаване Ra> 80, избор от три нива от светлинни потоци 1000 lm, 1800 lm или 2400 lm и се предлага в топло-бяла (3000 K) или неутрално бяла (4000 K) цветова температура. Ненатрапчивия дизайн на PANOS evolution се съчетава незабележимо с архитектурата, осигурявайки мощно и ефективно осветление.

  

SLOTLIGHT infinity е инсталиран и в циркулационните пространства, създавайки отличен, непрекъснат поток на осветяване без сенки, осигурявайки привличаща окото равномерна светлина.

В някои от офисните помещения осветлението е реализирано чрез висящи осветителни тела LINCOR с директно/индиректно излъчване. Със своя тънък и ненатрапчив дизайн, осветителното тяло LINCOR LED извежда елегантна линия през стаята, съвременният му минималистичен дизайн подобрява осите на стаите и архитектурните концепции. Ефективните LED модули са побрани в корпус със сечение от само 63 mm2, което води до висококачествено индиректно/директно осветление. В други офис помещения е използван MELLOW LIGHT V, който осигуряв добре балансирано осветяване на работното пространство, с ниски нива на заслепяване.

Резултатът е привличаща вниманието съвременна инсталация и привлекателни пространства, които работят в унисон с архитектурата в новата сграда. На лице също така са приятни цветови температури и възможност за регулиране нивата на осветеност за всички дейности.

За Нас

Z-Light е дружество, специализирано в търговията с продукти за осветление и е официален партньор на Zumtobel Group за територията на България.

Контакти

София, ул. Опълченска бл.42А,
тел. 02 963 2230/102
02 963 2230/103

0887 551 166

office@z-light.bg