Музеят на Dainese

/
2020-02-13
Музеят на Dainese

Нов музей на DAR и офис сграда LD 72 SRL във Via dell'Economia във Виченца Запад.


Какъв е звукът на адреналина? И какъв цвят е той? Трудно е да се каже и същевременно е сложно да се опише, дали това е луда надпревара на две колела или скоростно спускане със ски в планина, което те оставя без дъх? Има нещо легендарно и митологично в търсенето на нашите лимити – нещо, което хората винаги са се опитвали да тестват по различни начини. Този стремеж е облечен в специално облекло от Lino Dainese. Идеята, родена преди почти 50 години, беше именно тази да даде форма и същност на специализираното облекло, която съвременните герои на адреналина трябваше да носят, за да успяват в своите предизвикателства. От мотоциклетизъм до планинско колоездене, от алпийски ски дори до изследване на пространството около нас и космоса.
Foto:Michele Girardi
Кажете Dainese и хората веднага се сещат за облеклото на световноизвестните състезатели по мотоциклетизъм, изковали историята на моторния спорт. Това е една от най-разпознаваемите италиански марки и лесно се свързва със спорт. История, която започва през 1972 г., придружава стотици спортисти и жени в техните начинания и успехи. Истински шедьоври на оборудването и комбинация от дизайн и технологии, резултат на дългогодишно изучаване и експериментиране.
Foto:Michele Girardi
Автентични късчета спортна история, събрани като ценни реликви и публично достъпни за хората, които искат да им се възхищават в DAR - Dainese Archivio. Музей, който Dainese всъщност нарича Архив, истинска мултимедия и мултисензорно изживяване, чрез който можете да изживеете и докоснете със собствените си ръце технологиите и иновациите, които са постигнали напредъка в света на дизайна, безопасността спортните постижения.
Foto:Michele Girardi
Отличните постижения и изследванията на авангардни решения позволиха да се създаде почти безпроблемна връзка между Dainese и Zumtobel, които бяха призвани да осветят новия музей на DAR и офис сградата на LD 72 SRL във Via dell'Economia в Виченца Запад.
Foto:Michele Girardi
Музеят на DAR е създаден, като са използвани 830 квадратни метра пространство от стар склад, в съседство на магазин Dainese в района на Виченца Запад. Модерна и авангардна обстановка, в която ентусиастите могат да се насладят на едно потапящо преживяване, истинско пътешествие през историята и еволюцията на Dainese и спорта в 19 динамични и вълнуващи зони.
Foto:Michele Girardi
Осветлението на такова привлекателно и завладяващо пространство беше вълнуваща задача за Zumtobel, който се съсредоточи върху акцентното осветление, използвайки два специфични продукта: Vivo и Super System II. Има каски, велосипеди, екипи, информационни панели, монитори: всичко това е една жива и пулсираща среда. Без съмнение, най-завладяващият част на DAR е „гората на костюмите“; 400 употребявани, износени и повредени костюми на състезатели, преди всичко на Valentino Rossi.
Foto:Michele Girardi
Прожекторната система, инсталирана на трифазните DALI трак шини - Vivo на Zumtobel, буквално „оживя“ наистина. Това са подобрени оптични системи с хомогенно и прецизно светоразпределение и висококачествени LED модули с перфектно калибрирани лещи. Vivo M930 са LED прожектори със стабилизирана цветна температура (3–4000 K), оптимизирани за ефективно и интензивно акцентно осветление, за да подчертаят осветените обекти. Цветопредаването е отлично (Ra> 90), а светещият поток 2100–3300 lm.
Foto:Michele Girardi
Zumtobel използва също така и друг водещ продукт: SuperSystem II. Многофункционално LED осветително тяло, което гарантира отлично, гъвкаво и ефективно качество на светлината. Тези прожектори са специално проектирани за сложни и специфични приложения за осветление като музеи и художествени галерии. Тази комбинация генерира равномерно и концентрирано (фокусирано) разпределение с мека периферия без разсейване на светлинния конус. Цветопредавене Ra> 90, 3000 К (LED930: топла) или 4000 К (LED940: неутрална) цветна температура, със светлинен поток на прожектор до 145 lm (3.3 W) или 350 lm (5 W). Всичко това за предизвикателен резултат с отлично качество.
Foto:Michele Girardi
Както споменахме, работата на Zumtobel включваше и сградата от 50-те години на миналия век до Dainese's Black Cube, която заедно с компанията LD72 е преобразувана в D-Air Lab. За осветяване на тези пространства бяха използвани три продукта: Lincor, Ondaria и Onlite Resclite. Lincor е висящо LED осветително тяло, осигуряващо директна и индиректна светлина, състояща се от компактна алуминиева рамка и оптична система с LED модули, съчетаващи енергоспестяване и ограничаване на отблясъците (L65 <1500 cd / m² при 65 градуса във всяка посока). Ondaria е LED осветително тяло за осветяване на широки пространства, което подобрява усещането за благополучие и прави стаите да изглеждат по-големи и по-просторни. Кръгли и хармонични по форма, те се приспособяват перфектно към обстановката, в която са инсталирани. И не на последно място, иновативната оптика за аварийно осветление Onlite Resclite, която съчетава едновременно минималистичен дизайн и покриване на най-високите технически стандарти.

За Нас

Z-Light е дружество, специализирано в търговията с продукти за осветление и е официален партньор на Zumtobel Group за територията на България.

Контакти

София, ул. Опълченска бл.42А,
тел. 02 963 2230/102
02 963 2230/103

0887 551 166

office@z-light.bg