Модерен Дизайн На Кметството | Intra Lighting

/
2020-01-23
Модерен Дизайн На Кметството | Intra Lighting

Кметството в Бодо, Норвегия свързва две сгради - бивша банка от естествен камък и нова сграда с облицовка от варовик, чрез просторен висок шест етажа атриум.

Дизайнът в помещението наречен "Dikt til Byråkratiet" („Поема за бюрокрацията“) по-нататък прави препратки към рисунка на Пиранези, с шахматните балкони, отместените атриумни фронтове и разнообразните височини на пода. Димируемите осветителни тела допълнително хвърлят светлина върху уникално оформени стени и околно пространство, навсякъде около това шеметно произведение на архитектурното изкуство.

Светлината в пространството е комбинация както от навлизащата естествена дневна светлина през масивни прозоречни конструкции, така и от изкуствени източници реализирани чрез три различни по големина осветителни тела.

Архитектурната композиция е изисквала прецизен дизайн на осветлението, реализирано с помощта на различни по мащаб осветителни тела, като е съблюдавано внимателно тяхното позициониране с цел ефективно използване на енергията. Възприятието на пространството през вечерните часове е като естествен небосвод обсипан със „звезди“ с различен диаметър, като генерираната атмосфера е уютна, топла и тонизираща.

Последния етаж предлага панорамна гледка към управляващия град от модерната столова на покрива в град Боде, точно на север към полярния кръг. Различните повърхности на фасадата хвърлят сенки и създават непрекъснато променяща се игра на светлина.

За Нас

Z-Light е дружество, специализирано в търговията с продукти за осветление и е официален партньор на Zumtobel Group за територията на България.

Контакти

София, ул. Опълченска бл.42А,
тел. 02 963 2230/102
02 963 2230/103

0887 551 166

office@z-light.bg